Geoládák · Довідка

Резервне копіювання облікових записів і даних

Вхід, резервне копіювання в хмарі та перемикання телефону.

Різниця між обліковим записом geocaching.hu та обліковим записом хмарного сховища

Geoládák керує двома окремими обліковими записами. Обліковий запис geocaching.hu пов’язаний із написанням логотипів для тайників, завантаженням ваших власних логотипів та персональним маркуванням знахідок. Обліковий запис хмарного сховища Geoládák можна використовувати для збереження даних ваших власних програм, відвідувань сайтів і пов’язаної історії хмар.

Два логіни не є взаємозамінними. Вхід на geocaching.hu не вмикає збереження у хмарі сам по собі, а вхід у хмарне сховище не передбачає входу на geocaching.hu.

Увійдіть в обліковий запис geocaching.hu

  1. Відкрийте головне меню та торкніться рядка geocaching.hu в заголовку.
  2. Увійдіть за допомогою свого облікового запису geocaching.hu.
  3. Після успішного входу інформація вашого облікового запису з’явиться в заголовку.

Ви також можете розпочати вхід у geocaching.hu із розділу geocaching.hu на сторінці профілю. Позначки пошуку завантажуються програмою під час входу та оновлення списку тайників. Ви можете отримати вміст "Мої логи" за допомогою окремої кнопки оновлення.

Якщо ви хочете вручну надіслати запит на новий токен через те, що термін дії входу минув, спочатку вийдіть із системи в розділі Profile geocaching.hu. Увімкніть перемикач «Увійти з новим токеном», який з’являється, коли ви вийшли з системи, а потім увійдіть знову. Це налаштування входу, а не окрема дія, видима для облікового запису, у який ви вже ввійшли. Якщо програма сама попросить вас увійти знову під час надсилання журналу, дотримуйтеся процесу: вона збереже введений логотип і продовжить збереження після входу.

Реєстрація хмарного сховища, логін і пароль

З рядка «Хмарне сховище» головного меню ви можете відкрити вікно входу та перейти до реєстрації. В інтерфейсі можуть відображатися параметри електронної пошти, облікових записів Google і Apple; доступність також залежить від платформи.

При реєстрації електронною поштою програма запитує адресу електронної пошти, пароль і його підтвердження. Помилки в полях позначаються інтерфейсом. Якщо ви забули пароль облікового запису електронної пошти, виберіть «Забув пароль», введіть свою адресу електронної пошти та дотримуйтесь інструкцій в отриманому електронному листі. You manage your own access to the external Google or Apple account with the respective service provider.

Огляд сторінки профілю

After logging in, tap on the corresponding account line in the main menu to open the Profile. Сторінка поєднує в собі обліковий запис хмарного сховища, обліковий запис geocaching.hu, відкриття та параметри збереження. Some parts are only displayed if you are logged in.

In the "Відкриття" section you will find the latest badges, "Мої бейджі", "Мої колекції" and "Відкриті місця". У розділі «Резервне копіювання та синхронізація» ви можете розпочати ручне збереження та відновлення та переглянути час останнього успішного збереження. If a save has not yet been made, this page will indicate this separately.

Резервне копіювання вручну

Access: "Профіль → Резервне копіювання та синхронізація → Зберегти дані". Вимога: Geoládák логін для хмарного сховища; для завантаження потрібне підключення до Інтернету.

  1. Виберіть дію «Зберегти дані».
  2. У списку, що з’явиться, виберіть категорії даних, які потрібно зберегти.
  3. Підтвердьте збереження і дочекайтеся його результату.

In manual saving, you can select settings, geocache points and passwords, route plans, tracks and your own locations. Ця резервна копія стосується особистих даних програми: не розглядайте повну копію офлайн-плиток карт і аркушів даних тайників як частину резервного копіювання в хмарі.

Категорія збереження "Точки тайників, паролі" містить, окрім власних точок і деталей пароля, збережених для тайника, улюблену позначку та нотатки тайника.

Автоматичне резервне копіювання

Access: "Профіль → Автоматичне резервне копіювання". Окремо можна ввімкнути автоматичне збереження точок тайників і паролів, планів маршрутів, треків і власних місць. This feature requires a signed-in cloud storage account.

With the "Автоматичне резервне копіювання лише через Wi-Fi" setting, you can connect the upload to Wi-Fi. Збереження в режимі офлайн або очікування Wi-Fi не є миттєвим збереженням: ви також можете перевірити завдання, що залишилося, на вкладці «Налаштування → Лог розробника → Черга».

Автоматичне збереження точок тайників і паролів також зберігає пов’язані з ними улюблені позначки та нотатки тайників.

Site visits have their own cloud sync. They don't need to be turned on with autosave switches for tracks and own locations.

Restoring data and switching phones

Доступ: "Профіль → Резервне копіювання та синхронізація → Відновити дані". Увійдіть у той самий обліковий запис хмарного сховища Geoládák, до якого належить попереднє збереження.

  1. Start the operation "Відновити дані".
  2. Виберіть категорії для відновлення: налаштування, точки тайників і паролі, плани маршрутів, стежки, власні місця або відвідування POI.
  3. Read the overwrite warning and then confirm the operation.

The reset may overwrite the selected local data. Тому не розглядайте перезавантаження збережених маршрутів, треків і місць як автоматичне об’єднання з поточним списком. If the current device also has data to keep, take care of it before restoring.

Відновлення відвідувань POI завантажує відвідування облікового запису, які зберігаються на сервері. Окремо завантажте на новий пристрій офлайн-карти та дані тайника, необхідні для подорожі. Увійдіть в обліковий запис geocaching.hu, щоб отримати свої журнали geocaching.hu.

Logout and account deletion

You can log out of the geocaching.hu account with the action "Вихід" in the geocaching.hu section of the profile. The cloud storage account has the action "Керування обліковим записом → Вийти з облікового запису хмарного сховища".

«Видалення облікового запису хмарного сховища» — це окрема операція, яка потребує підтвердження та застосовується до облікового запису хмарного сховища Geoládák. Не видаляючи обліковий запис geocaching.hu. The required login and network connection are also important for account management operations to appear. Не використовуйте видалення облікового запису замість простого виходу.

Дизайн на комп'ютері, використання на телефоні

You can transfer a route plan created and saved on a larger screen to the phone used for the tour by saving it to the cloud.

  1. Збережіть план маршруту на пристрої для планування.
  2. On the Profile, start a save with the category "Плани маршруту" or check the completion of the enabled automatic save.
  3. On the phone, log in to the same Geoládák cloud storage account.
  4. For the operation "Профіль → Відновити дані", select the category "Плани маршруту".
  5. Enter the desired plan from the phone's "Плани маршруту" list. Окремо підготуйте офлайн-карту та дані тайника.

The same principle can be used to transfer tracks and custom locations, with the appropriate save category. Перезарядку необхідно починати вручну; хмарне збереження не означає безперервне двостороннє злиття списків. Оскільки скидання може перезаписати вибрану локальну категорію, спочатку подбайте про дані, які вже є на цільовому пристрої та які ви хочете зберегти. You do not need to reset the computer settings to the phone if you only want to transfer the route plans.