Locurile și preferatele mele
Salvați locuri, marcați favorite și urmăriți puncte.
Marcați geocache-urile ca favorite
Puteți marca geocache-ul ca favorit atingând pictograma inimii din antetul paginii dvs. de date geocache; îl puteți elimina din favorite pornindu-l din nou. Puteți găsi preferatele dvs. pe pagina „Favorite” a meniului principal.
Puteți căuta cu lupa listei de favorite, puteți sorta după nume sau distanță în meniul de sortare. O linie deschide foaia de date geocache. Marcarea ca favorită nu înseamnă că a fost găsit și nu activează automat notificările de proximitate.
Pentru a afișa numai favoritele pe hartă, în fila „Locuri → Geoládák”, activați filtrul „Numai favorite”. Celelalte filtre geocache vor fi în continuare în vigoare.
Adăugarea unei noi locații proprii
Acces: meniul principal → „Locurile mele” → butonul de adăugare de sus. Dați locului un nume, o descriere și coordonate după cum este necesar, apoi salvați-l. Pe lângă locația dvs. disponibilă, puteți completa și poziția actuală.
Puteți adăuga propria locație direct pe hartă:
- Apăsați lung pe punctul dorit de pe hartă. Aplicația plasează un marcator temporar.
- Atingeți marcatorul temporar pentru a deschide fereastra de date.
- Selectați „Salvați ca loc propriu”. Coordonatele punctului selectat sunt deja disponibile.
- Introduceți un nume și o descriere după cum este necesar, apoi salvați.
- Puteți găsi locația salvată pe pagina „Locurile mele” a meniului principal.
Marcarea unui punct temporar nu salvează locația; pentru aceasta trebuie efectuată și salvarea. De asemenea, puteți face clic dreapta pentru a selecta un punct într-un browser desktop.
De asemenea, puteți trage marcatorul temporar în altă locație. Atingeți-l din nou în noua sa locație: puteți începe navigarea către el din fereastra de date sau îl puteți adăuga la planul de rută. Când planificați, puteți adăuga noua poziție a marcatorului ca punct de rută nou după fiecare glisare, astfel încât să puteți adăuga mai multe ținte consecutive cu același marcator temporar. Pentru aceasta, nu trebuie să salvați fiecare destinație ca locație proprie.
Scanarea unui fișier FIT care conține doar puncte vă poate crea și propriile locații.
Locul tău este un punct personal independent. Dacă doriți să înregistrați un punct sau o parolă parte dintr-un anumit geocache, utilizați fila „Puncte” a geocache-ului.
Găsiți, modificați și exportați propriile locații
Puteți căuta în lista „Locurile mele” și puteți sorta după nume sau distanță. Atingând un loc, după confirmare, puteți seta harta la poziția locului. Acest lucru poate dezactiva și urmărirea propriei locații.
Puteți modifica sau șterge datele din meniul rândului locației date. Exportul oferă formatul „GPX (waypoint)” sau „FIT (Garmin)”. Exportarea locației oferă date de punct; nu își planifică singur un traseu. Pentru a șterge, aplicația solicită confirmarea.
Salvarea în cloud a propriilor locații poate fi gestionată și în salvarea manuală a Profilului și între comutatoarele „Backup automat”.
Adăugați un punct monitorizat
Poate da o notificare când se apropie punctul monitorizat. Pentru a-l crea, deschideți fereastra de date a hărții a unui punct acceptat și selectați acțiunea „Urmărire”. De asemenea, puteți specifica zona notificării în câmpul de distanță care apare la adăugare.
Puteți găsi punctele monitorizate pe pagina „Puncte urmărite” a meniului principal. Activați monitorizarea cu comutatorul „Notificări de apropiere”. Adăugarea unui punct și activarea notificărilor sunt doi pași separați.
Distanța monitorizată per punct și gestionarea listelor
Pe pagina „Puncte urmărite”, lista poate fi sortată după nume sau distanță. Atingând un punct de pe hartă, puteți deschide locația acestuia. În meniul de puncte, „Editare” modifică raza de notificare a punctului respectiv, iar ștergerea elimină punctul monitorizat.
Raza per punct poate fi specificată între 10 și 1000 de metri. Valoarea implicită globală este controlată de „Setări → Avertizări → Distanța implicită de notificare pentru punctele urmărite”. Puteți gestiona separat valoarea proprie specificată la punctul.
Cu operația de ștergere superioară, puteți elimina toate punctele monitorizate; aceasta necesită confirmare. Ștergerea unui punct monitorizat nu șterge geocache-ul sau locația originală.
Condiții pentru notificările de proximitate
Monitorizarea necesită date despre locație, acces la locație în fundal pentru funcționarea în fundal și permisiunea corespunzătoare a sistemului pentru notificare. Sunetul de notificare poate fi selectat pe „Setări → Avertizări”.
Noile notificări nu sunt primite continuu din același punct: aplicația ia cel puțin zece minute între semnale în fiecare punct. Inexactitatea GPS-ului poate afecta și atunci când detectează intrarea în zona setată.
Monitorizarea în fundal folosește locația chiar și atunci când ecranul este blocat, astfel încât să crească utilizarea bateriei. Aplicația se actualizează economic: cât timp stai pe loc nu solicită o poziție nouă, iar pe Android cel mult o dată la 10 secunde, așa că o notificare poate sosi cu câteva secunde mai târziu. Puteți verifica starea acestuia în partea de sus a paginii „Setări → Avertizări”.
Salvați poziția curentă, de exemplu ca parcare
Dacă vă aflați în locul pe care doriți să-l salvați, atingeți marcatorul propriei poziții pe hartă. În fereastra de date, selectați „Salvați ca loc propriu”, introduceți un nume - de exemplu „Parcare” - și salvați.
Coordonatele sunt salvate din propria locație, așa că mai întâi verificați dacă poziția dvs. GPS este corectă. Mai târziu, puteți deschide punctul salvat pe hartă din lista „Locurile mele” și puteți utiliza acțiunea „Navigare” pentru a începe spre el. Pentru aceasta, nu trebuie să plasați mai întâi un marker temporar.